index page

Wij wonen in het piepklein dorpje Stekene, gelegen in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Onze 9 poezen lopen vrij rond in ons huisje en de cattery. Sinds 1989 fokken wij perzische katten in de verdunde kleuren.
Ons motto is KWALITEIT BOVEN KWANTITEIT !!

 De aankoop van onze blauwe kater “GC DW Babuschka’s Roy Roger of Eripadiso” in 1996 zorgde voor een totale ommekeer in ons fokprogramma. Hij scoorde zeer goed op tentoonstellingen, en werd derde beste kitten in de internationale divisie van CFA (Cat Fanciers Association, ’s werelds grootste en meeste gereputeerde kattenvereniging van de wereld), tijdens het seizoen 1996-1997. In 1997-1998 werd hij al snel “Grand Champion”, en werd tegelijkertijd 7de  beste kat in dezelfde categorie.

Ondertussen kochten wij “Babuschka’s Carmela of Eripadiso”, een blauw-crème poes. In combinatie met Roy, gaf zij ons twee prachtige kittens. “GC DW Eripadiso Ruby”, een blauw-crème poesje, werd 6de beste  kat in de internationale divisie (showseizoen 1998-1999), en in hetzelfde seizoen werd haar zusje “GC DW Eripadiso Xantia" in dezelfde divisie, derde beste kitten èn vijfde beste kat.  Allebei werden ze in slechts drie shows tegelijkertijd “Grand Champion” in Europa.

 Het seizoen daarop werd Xantia in de internationale divisie BEST CAT. Wij hadden de eer om op 17 juni 2000 een “National  Award” te mogen ontvangen, die ons door de president van CFA zelf werd overhandigd. Dit vond plaats in Albuquerque, in de staat New Mexico, van U.S.A.

 In 2000 hadden Ruby en Xantia hun eerste nestje. De fiere papa was “Swinburn’s Blue Angel First Edition of Kall”, een mooie blauwe kater, toebehorend aan onze vrienden Peter en Marianne Vanwonterghem. De combinatie was een succes. Wij showden het beste kitten, “DW Eripadiso Benjamin”. Tijdens het seizoen 2000-2001, werd hij derde beste kitten van de internationale divisie.

 In 2000 herhaalden wij de combinatie van “GC DW Babuschka’s Roy Roger of Eripadiso” met “Babuschka’s Carmela of Eripadiso”. Het mooiste kitten was “GC DW Eripadiso Miss Dior of Babuschka”, een blauw-crème poesje. Zij heeft inmiddels een mooi thuis gevonden in het al even mooie Italië, bij onze vrienden Gian Nicola en Anja Mussi. Zij eindigde als 2e beste kitten in de internationale divisie, seizoen 2000-2001.

 Tot slot nog even vermelden dat “GC Eripadiso Ariane of Grayswi’s”, een blauw-crème poesje, in 2000  geboren uit “CH Quin-Jo Selina of Eripadiso” en “GC, DW Babuschka’s Roy Roger of Eripadiso” in slechts 3 Europese shows “Grand Champion” werd. Zij kreeg eveneens een “National Award”, door de tweede beste plaats te behalen als blauw-crème poes. Haar thuis is nu in Gouda bij Jan en Joke Thon.

 Wij hopen dat U veel plezier mag beleven in het bezoeken van onze website. Wij nodigen u graag uit om nog eens langs te komen, want onze site zal regelmatig bijgewerkt worden. Wij willen er toch nog graag even bij vermelden dat alle behaalde titels van onze katten, CFA gerelateerd zijn, en dit meer bepaald in de internationale divisie.

 

 

send email